Fél zacskó sárgaborsót egy éjszakán át áztatok, majd felteszem háromszoros mennyiségű vízben főni. Két kisebb krumplit kockára vágva mellédobok, három-négy babérlevelet két jó gerezd fokhagymát és egy szál borsmentát. Amikor a sárgaborsó szétfő, egyszer átmixelem a botmixerrel, adok hozzá tejfölt és még azzal is keverek egyet rajta. Sózom és koriánderrel ízesítem. Tálaláskor teszek még bele mentalevelet, kicsit hagyom benne ázni, ettől intenzív aromát kap, nagyon finom!
Mi bulátát szórtunk rá pirított kenyérkocka helyett.
A krumplit azért teszem bele ebbe (is) a krém levesbe, hogy ne kelljen keményítőt használnom. A krumpli ugyanis lúgosít, ellentéteben a keményítővel. Kefirt is szoktam használni tejföl helyett a leveshez.
1 megjegyzés:
Imádom a krémleveseket,szívesen elfogyasztanám:-)
Megjegyzés küldése