Ismét a Tészták könyvéből sütöttem.
2 dl vizet felforralok 100 gramm vajjal és egy csipet sóval. 150 gramm lisztet teszek hozzá és addig everem, amíg a massza elválik az edény falától. A tűzről lehúzva egyenként belekeverek 5 db tojást és 20 gramm cukrot. A tepsire diónyi gömböket formázok belőlük, megspriccelem egy kis vízzel és a következő módon sütöm:
220 fokos sütőben sütöm 15 percig, mialatt a sütő ajtaját semmiképpen nem lehet kinyitni. Ezután lejjebb veszem a hőfokot 170 fokra és így sütöm még 5-10 pecig. Amikor aranybarnák a fánkocskák, a tüzet lezárjuk, és a tepsit a sütőben hagyva a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, így nem fog összeesni a tészta.
Én egyszerűen nagyon vaníliás vaníliapudingot töltöttem bele, erre jött a tejszínhab és már kész is. Nem egészen úgy néz ki, mint a cukrászdai, de annál sokkal de sokkal finomabb!
4 megjegyzés:
Nagyon szép! Kedvet kaptam a sütéshez :)
Kedves Édeskonyha, pont erre jó ez a blogolás, én pl. péntekenként sorra a gasztro blogokat nézegetem, és onnan merítem a kedvet a hétvégi sütés-főzéshez!
Én "sajnos" nemcsak péntekenként :) Az ihlet nagyon jól jön, de a gond az hogy az ilyen guszta fotóktól rögtön meg is éhezem.
Milyen különös, én is. És amikor megéhezem, nekiállok alkotni..
Megjegyzés küldése