-700 gramm darált hús, ami lehet marha-sertéskeverék is például
-rizs
-1 db tojás
-só és bors
-Két liter paradicsomlé
-4 dl víz
-cukor
-olaj
-liszt
Összesen ennyi és semmi több a töltelék, nem kell bele hagyma, fokhagyma vagy bármi egyéb. A rizst pedig bár én eddig előfőztem, nyugodtan beletehetjük nyersen is.
A fenti mennyiségű masszához én két liter házilag eltett paradicsomléből főztem a mártást. Felforraltam a paradicsomlevet úgy 4 dl vízzel, már az elején ízesítettem cukorral, majd ebbe tettem a gombócokat és a paprikába töltött husit. A forrást követően lefedve egy órán keresztül főztem lassú tűzön.
A végén rántást készítettem és besűrítettem vele a paradicsomot, a rántásból mindig egy keveset tettem hozzá, így el is találtam a tökéletes állagot.
Mivel a paradicsomlé eleve zelleres, petrezselymes és sós volt, ezeket a hozzávalókat most kihagyhattam.
Mi friss, ropogós fehér kenyérrel ettük.
Mi friss, ropogós fehér kenyérrel ettük.
A poszt képének forrása a Képguru, készítője pedig Kozma Adrienne Annamária.
2 megjegyzés:
Imádom, én egész nyáron elélnék rajta :)
Oh, igen, valahogy én is így vagyok ezzel.Ráadásul nyáron igazi paprikából lehet főzni, úgy még finomabb..
Megjegyzés küldése