2012. január 19., csütörtök

Babapiskóta

Pudingra, vagy valami pudingos édességre gondolok napok óta, nem magam, hanem persze a gyerekek számára.
Puding piskótával és esetleg gyümölccsel. A piskótát már meg is sütöttem, mégpedig babapiskóta formájában. Tegnap a pudingig nem jutottunk el, ahogyan a sütőből szedtem kis a kis formákat, úgy fogyott, tisztára az a  helyzet állt elő, ami a palacsintánál szokott!!
Most Nutellával ettük a porcukros babapiskótát. Újfent el kell ismernem, hogy legtöbbször az egyszerűség győz a rafinéria felett. Könnyű állag, édes-vaníliás íz megbolondítva egy kis mogyorókrémmel, nem is kell több. Ma még...


Négy tojás sárgáját elkeverek 50 gramm porcukorral, csippentek bele sót és vaníliás cukrot és még egy mokkás kanálnyi vanília aromát. A tojás fehérjéket kemény habbá verem, szokásosan, vagyis a már majdnem kész habba teszek még 40 gramm porcukrot és egy csepp citromlevet, fényes, sűrű habot kapok így. A sárga krémhez keverek 60 gramm lisztet, és a két elegyet elkezdem összekeverni. Lágy, habos massza lesz belőle. Egy nagy korsóba belehelyezek egy uzsonnás zacskót, amelynek az alja ki van lyukasztva, és megtöltöm a piskóta tésztával. Sütőlemezre vagy tepsire babapiskóta formákat nyomok a zacskóból. Porcukorral meghintem majd alacsony hőmérsékleten kisütöm. Szerintem melegen a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: