2011. április 5., kedd

Macaronos vaníliás pite

Előrebocsátom, hogy a képeket szemléltetésképpen tettem csak fel. :(


Latsiánál találtam egy bíztató receptet a macaronra és tegnap neki is álltunk a kislányommal. Daráltunk, habot vertünk, csepegtettünk, forgattunk és gyönyörű nyers tészta lett a sütés előtti eredmény. A leírás szerint pihentettük a köröcskéket és a sütésnél az első 5 percben szinte ujjongva csodáltuk a megemelkedett sütiket. Aztán jött a csapás. A megemelkedett lapocskák alól egyszer csak kifolyt a tészta és összefüggő alapot képezett a felette lévő körszeleteknek.
Az íze azonban csodálatos! Mivel a macronhoz a tojás sárgákat nem kellett felhasználnom, már a macaron szégyene előtt nekiálltam egy erdélyi piskótának. Aztán két tojás sárgájából sárgakrémet készítettem (mi nem használunk hozzá fehérjét) és az erdélyi piskótára kentük a finom vanília krémet. Erre a fagyóból kiszedett kerti meggyet szórtunk és most jön a lényeg! Macaron kudarcomat használtam fel , mégpedig sikerült egy újabb remek ízpárosítást eltalálnom. A vaníliás-meggyes pite tetejére szórtam az összetördelt, ropogós macaron darabokat.
Az, hogy finom, nem kifejezés. remekmű! Szóval, a macaron egyszer még meglesz, de ez a süti is, mégpedig a macaron segítségével. Azt nem tudom, hogy ha egyszer majd sikerül a tökéletes macaron, hogyan készítem el ezt a folyós-tördelős-szórós változatot?

7 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Kedves VL, hogy szólíthatlak, vagy így jó lesz?
Nagyon ügyesen oldottad meg a problémát!!! ☺
Találtam egy oldalt ahol profi macaron készítőre leltem, legközelebb onnan csenem el a receptet! Küldöm Neked is! :-)
http://piszke.blogspot.com/search/label/macaron

Életünk és ételeink írta...

Szia Barbi, köszönöm a linket, megnézem és kipróbálom azt is, mert akarom a macaron!

Bianka írta...

Én is piszke receptnek az egyik változatát készítettem és egyből sikerült. Nézd meg nyugodtan nálam is. De jó ötleted volt

Életünk és ételeink írta...

Szia Bianka,már biztosan Piszke receptje lesz a következő kísérletezésem. Mindenesetre a vaníliakrém -macaron szuper finom együtt.

Túry Amália írta...

Nagyon ügyesen megoldottad ezt az ügyet! ne aggódj lesz majd sikeres macaron is! én sose mertem azt mondani a macaronra, hogy gyerekjáték, mert sajnos elsőre nem mindenkinek sikerül. Nekem is volt 1-2 sikertelen próbálkozásom, de most már egész pofásak lesznek. Nem szabad feladni, mert a macaron nagyon finom! :) szorítok, hogy következőre összejöjjön!

Életünk és ételeink írta...

Jajj, nagyon köszi, ezek szerint nem csak én "bénáskodtam", egyébként az íze alapján valóban nagyon finom lehet a macaron, szóval, nem adom fel.

mellissina2 írta...

Annyira adja magát a sütemény,hogy bele gondolni is rossz,hogy nem ízlelhetem meg.nagyon jól néz ki!!!!