2011. március 4., péntek

Görög hasábburgonya

Szóval én ma újra kezdtem az edzéseket, amiket kicsit elhanyagoltam az utóbbi időkben, de mentségemre szolgáljon, hogy nagyon sok dolgom volt.  Ma Andikával kondiztunk és olyan jól esett, hogy csuda. A kondi bérletet is megvettem. Az edzés mellé egy lúgosító napot is beterveztem , így vacsoránk a következő egyszerű , már már pórias ételből állt:



Fél pohár olívaolajat és fél pohár frissen facsart citrom levét összekeverem egy teáskanál sóval, ezt a keveréket ráöntöm a hasábokra vágott burgonyára és forró sütőben ropogós-pirosra sütöm.
Fenséges! Mellé egy pohár szintén frissen facsart citruslé, én narancsot és citromot szoktam keverni, esetleg egy pohár alma-répa lé és már érezzük is, hogy milyen egészségesek vagyunk!
Ha nem tartunk éppen diétás vagy lúgosító napot, köretnek is fogyaszthatjuk szinte bármilyen hús vagy hal mellé. Mi nyáron többször esszük egy héten, néha akkor is sütök egy adagot, ha csak úgy ennénk valamit és nem akarom túlragozni a főzést.
A citrom mennyiségét lehet csökkenteni, van aki nem szereti ha sok van benne. A citromlé-olajos keveréket én kb. másfél kg krumplihoz használtam, de lehet, hogy kevesebb volt.

6 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

De imádom,megennék belőle bármennyit!:-)

Bianka írta...

Én is elkezdtem edzeni, de amióta járunk olyan éhségrohamok törnek rám, hogy meg tudnám enni az egész hűtőt nem csak tartalmát :)

Életünk és ételeink írta...

Ditta, ezzel én is így vagyok, szerencsére ebből az ételből tényleg bármennyit ehetek!
Bianka, fiam szerint-aki jó mélyen beleásta magát a fogyás-hízás-testépítés rejtelmeibe-ez azért van, mert a rendszeres sport roppant módon felgyorsítja az anyagcserét, ezért vagyunk éhesek, mint a farkas. Nálam ez még nem indult be, majd úgy egy hét múlva.

Miner.hu írta...

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu

Kriszta írta...

Nekem is van egy hasonló receptem:-)

Életünk és ételeink írta...

Szia Kriszta itt is!
Megtaláltam a Tiédet, kis eltérés, holnap meg is sütöm! Látom, nagyon szereted a görög konyhát, én is hasonlóképpen!