2011. március 19., szombat

Svéd wafle

Édes is meg nem is.
Sós is, meg nem is.
Ropogós meg nem is.


Szuper finom! Az első igazi wafle recept,a miben nem lehet kifogást találni, no nem is nagyon kerestük.
A hagyományos receptektől eltérő módon nincs benne sem, tej sem víz, helyette tejföl.
15 dkg lisztet (fehér sütő lisztet használtam) összekeverek egy pohár olvasztott vajjal, csipet sóval, egy zacskó vaníliás cukorral, egy pohár tejföllel és három tojás sárgájával.
30 percig pihentettem, majd finoman hozzákevertem a három tojás fehérjéből készített habot. Gofri sütőben kisütöttem.
Szóval..kívülről enyhén roppanós, a belseje puha és lágy. A tojás mennyiségétől tartottam kicsit, de egyáltalán nem érezni rajta, hogy sok lenne belőle.
Mi ma nutellával ettük, de el tudom képzelni forró sárgabarack lekvárral vagy édes-málnás tejszínhabbal is...
Eddig waffelként ismertem, de a svéd receptes könyvemben mint wafle szerepel. Különben meg mindegy, bárminek nevezhetjük, nagyon jó.

2 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Megkóstolnám szívesen:-)

Életünk és ételeink írta...

Próbáld ki, mert tényleg fantasztikus, egy régi svéd szakácskönyvben találtam rá.