2011. augusztus 8., hétfő

Német sajttorta



A receptet Édes és Keserűtől hoztam. A tésztája gyors, egyszerű, kevés hozzávalót igényel. A mi tésztánk nem várt egy egész órát a hűtőben, úgy 30 perc pihentetés után elkezdtük a sütést.
A krémet kicsit felturbóztuk, bár nagyon szívesen kipróbáltam volna az eredetit csak simán tejfölből, de mivel volt itthon 250 gramm ricottám, amit nem szerettem volna kidobni, a krémhez kevertem. Emiatt kicsivel, kb.50 grammal több cukrot kevertem a krémbe.
A levágott tésztából csillagokat szabtunk és ezekkel együtt sütöttük készre a tortát.

Tészta:
225 g liszt
50 g cukor
1 vaníliás cukor
100g hideg vaj
5-6 ek hideg víz

Krém:
100 gramm puha vaj
125 g cukor
1 citrom héja
csipet só
3 tojás
1 ek keményítő
500 g tejföl
(250 g ricotta és 50 cukor)

A tésztához a száraz hozzávalókat összemorzsoljuk a vajjal, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Mi sokáig gyúrtuk, így lett az eleinte kicsit keményebb anyagból finom, rugalmas tészta. Egy órára hideg helyre tesszük sütőpapírba csomagolva.

A krémhez a cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a keményítőt végül a tejfölt (és a ricottát).
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kibéleljük a tortaformát és beleöntjük a krémet. 16 fokon kb 60 percig sütjük.







2 megjegyzés:

Ditta írta...

Nagyon finom lehet!Szép lett!

Életünk és ételeink írta...

Köszi, kicsit édesre sikerült, de hamar elfogyott!