2011. augusztus 5., péntek

Fagyit akarok

Tombol a nyár. Akkor is, ha három héten keresztül hideg volt és esett, akkor is, ha pár nappal ezelőtt estére kicsit felvettem a fűtést. Van itt  a faluban, ahol élünk egy bácsi, akinek hatalmas kertje ellátja háztartásukat finom és még finomabb  zöldségekkel, néha gyümölcs is akad a kosárban. Édes paradicsom, csípős parika, ropogós, nyárillatú uborka, lilahagyma, sárga- és fehér répa,cukkini, patisszon és lóbab, minden akad, ami csak kell. Lugasában a szőlőfürtök szinte lehúzzák a felkötözött szőlővesszőt, a szemek kezdenek sárgulni, édesedni. Alig várjuk, hogy szedhessük.
Rengeteg lecsót eszünk, zöldséges leveseket, patisszon és cukkinis ételeket, sok-sok sajttal, tejföllel és kefírrel. Nyers salátákat olívával és citromlével,persze azért hús is kerül az asztalra na és krumpli változatos formákban. Épp Ágnesnél olvastam egy jó kis krumpli receptet, ebédre ezt készítem el a gyerekeknek.
És ma reggel úgy ébredtem, hogy fagyit akarok enni. Nem a fagylaltostól vagy a cukrászdában, hanem itthon, gyümölcsöset, édeset, csokisat, vastagot és olyan igazifélét. Vaníliásat mogyoróvajjal és grillázzsal, a tetején sűrű habbal. Szóval most nekiállok az alapanyagok összeszedésének és kipróbálom magam a hűtőpultban (is).A gyerekek örömére. És anyuka örömére.:)

1 megjegyzés:

Panna írta...

Hm.. milyen finomakat esztek ;) a házi fagyid is biztosan nagyon finomra sikerült :))