2011. augusztus 11., csütörtök

Burgonyás pogácsa



A receptet a No Salty oldalon találtam. A recepttől csupán annyiban tértünk el, hogy finom holland sajtot reszeltünk a tetejére. Igazán jó lett, még ma reggel is puha, rugalmas a tésztája. 
A szülinapom apropójából sütöttem, és a pogácsáról még volt időm képet is csinálni, de aztán teljesen elhavaztam, szóval a többi sütiről a kép lemaradt, s mivel hamar elfogyott minden, így a képkészítés teljesen meghiúsult.
Hamarosan azonban újból megsütöm őket, hiszen nagyon finom lett az összes. Boston krémes, sárga vajas torta és dióhabos barackos szelet volt a desszert menü. 


250 g liszt
100 g margarin
100 g főtt, áttört burgonya
2 tojás
20 g élesztő
1 tk só

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, az élesztőt  egyszerűen csak belemorzsoljuk mindenféle futtatás nélkül. Egy órahosszat pihentetjük, gyönyörűen megkel. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kis pogácsákat szaggatunk belőle. Tojásfehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Rövid idő alatt megsül, akkor a legfinomabb, ha alig aranysárga színű.

2 megjegyzés:

Agnes. írta...

Boldog Szulinapot utolag!:)

a pogi jol nez ki!

Életünk és ételeink írta...

Köszönöm szépen!
a pogi finom volt.