2011. augusztus 17., szerda

Első nap (Rizsnapok)

08:00  Kicsit megcsúsztam a rizsezéssel. Egyrészt nem volt itthon hántolatlan rizsem,ezt a hiányosságot megoldottam. A másik problémám az volt, hogy olyan finomat főztünk a barátnőmnél, pontosabban ő olyan finomat főzött nekünk, hogy kénytelen voltam kitolni az indítást. Na de most már nincs apelláta!
13:00   Reggel ittam egy jó kardamommmal ízesített arab kávét, gondolom ez belefér, bele kell, hogy férjen, hiszen mostanában kávé nélkül nemigen tudok felkelni. A reggeli tönkölyös kenyeret helyettesítettem egy darab olívaolajon sütött tükörtojással, amit kicsi fiam hagyott meg és nem volt szívem kidobni, spórolunk!!
Délben egyáltalán nem voltam éhes, így az első rizst kettő órára tervezem, addig pedig egyfolytában vizet nyakalok.
15:00 Túlestem az első rizsebéden. Ma fokhagymával és szerecsendióval ettem, mindkettőt a megfőtt rizsre reszeltem. Semmi elismerőt nem tudok mondani, a rizsem zavarbaejtően rossz volt. Mindezt úgy, hogy kicsit csaltam és leheletnyi tengeri sót is tettem hozzá. Szóval attól, hogy ebből a rizsből többet ennék, mint az előírt adag, nem kell tartanom, még az ajánlott mennyiség elfogyasztása is megerőltető. Most épp ott tartok, hogy vacsorára inkább csak iszom egy pohár kávét, képtelen lennék a mai napra még egy adagot bevállalni ebből a szörnyűségből.
És ez még csak az első nap volt. Talán ott is hibáztam egy csöppet, hogy a gyerekeknek szánt (ők ugyanis nem rizseznek) kakaós-diós kocka éppen akkor sült ki, amikorra a rizs összeállt. És választási lehetőségem nem volt..



2 megjegyzés:

Panna írta...

Kitartást a diétádhoz! Így aztán könnyebben lefogysz majd, ha abból sem eszel, amiből szabad, de azért ne éhezz ám!

Életünk és ételeink írta...

Szia Panna, köszönöm,ma még nem ebédeltem, azon tanakodom, milyen ízesítést találjak, amivel fogyaszthatóbbá teszem a főtt rizst..