2011. január 31., hétfő

Édes-füstölt ragu

Kevés olíván megpirítom az apróra vágott , enyhén füstölt tarját vagy sonkát. Ráöntök két doboz lecsepegtetett kukorica- és egy doboz nem lecsepegtetett ananász konzervet. Összeengedem őket, pár percig együtt párolom tovább. Főzőtejszínbe keverek egy kevés ételkeményítőt , jól elkeverem és ráöntöm a sonkás mixre.  Összerottyantom és leveszem a tűről.  Natúr csirkemellet olívaolajon megsütök, ráhalmozom a sonkás ragut és már ehetjük is!

A Sparban kapható bio ételízesítővel szoktam fűszerezni (nagyon keveset teszek bele), mást nem is használok ehhez az ételhez. Alapból kap egy kis füstös ízt a tarjától vagy a sonkától, az ananász leve pedig édesíti, így semmi más fűszert nem kíván. Pikáns íze egyszerűsége ellenére a különleges ételek rangjára emeli.

Nincsenek megjegyzések: