Ezt az ételt ugyanúgy kezdem, mint egy egyszerű pörköltet. A különbség annyi, hogy amikor beleteszem a húst a lepirított hagymára, akkor nem pirospaprikázom, hanem paradicsom pürét, esetleg levet öntök rá. Fűszerezem babérlevéllel, szerecsendióval, fokhagymával, lestyánnal, borssal, kis oregánóval és bazsalikommal. Fedő alatt puhára főzöm, tálalás előtt pedig belekeverek egy kis pohár jó tejfölt. A legvégén nagyon kicsi cukorral enyhítem a paradicsom savanyúságát, de tényleg kevés cukrot teszek bele. Főtt szarvacska tésztával nagyon finom.
Próbáltam kiváltani a paradicsom pürét igazi paradicsommal, természeesen a héjától letisztítva, kimagozva, de nem lett olyan finom, minta paradicsompürés változat. Sőt, egyáltalán nem ízlett a családnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése