2011. február 20., vasárnap

Bensone

Nagyon finom! Lágy, mégis karakteres ízek, állaga omlós, nekünk újra csak a még meleg, majdnem forró tészta élménye jutott, a kihűlést a Bensone sem érte meg. Ahogyan a szeletelésnél a tészta állagán ez látszik is...
Egyszerű, én reggel felkeltem mielőtt a ház elkezdett volna nyüzsögni és 15 perc alatt már a sütőben is volt a reggeli! Francia eperlekvárral ettük, a mi házi dzsemünk már rég elfogyott. Így egy kicsit drágább lett  a mutatvány, de ha ettől az extrától eltekintünk, a Bensone egy megfizethető reggeli luxusélmény.








125 gramm vajat elmorzsolok 230 gramm sütőcukorral, hozzákeverek 125 gramm ( majdnem egy pohár ) natúr joghurtot, keverés közben egyesével teszek bele két egész toját, csipet sót, vaníliáscukrot és egy fél citrom reszelt héját. A végén egy csomag sütőporral elkevert 500 gramm lisztet adok a keverékhez és ebből gyúrok egy lágy masszát. Kissé ragadós, én öt percre betettem a mélyhűtőbe, ez jót tesz neki, majd lisztezzett kézzel ovális cipócskákat (kettőt) formázok belőle. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm, tálalás előtt porcukorral jól megszórom.
Legközelebb a cukor mennyiségét leveszem, szerintem 150 gramm bőségesen elegendő hozzá.
Legközelebb dupla mennyiséget sütök, hátha akkor lesz olyan cipó, amit hidegen is tesztelhetünk.
A receptet egyébként Laura Adamache receptje alapján késztettem, nos, az övé sokkal szebb lett, viszont a miéket  megkóstolhattuk...

12 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Tyűű, nagyon jó! Mentem is gyorsan! :-D

Ditta írta...

Finom lehet nagyon:-)

Életünk és ételeink írta...

Tényleg finom, az én gyerekeim már újrarendelték..

autumn írta...

Szia! Köszönöm a kedvességed, én is viszonoztam Nálad :)))) Lenne kedved játszani az Online Vacsoracsata 2.fordulójában? Várlak szeretettel! Ha igen, azt jelezd a blogomon egy hozzászólásban....
Nagyon jók a receptjeid!
Üdv,
Kutya és Konyha

autumn írta...

Köszönöm a nevezésed! Fel is írtalak, még egy picit várni kell a 2. fordulóra, de kérlek addig is szavazz :))))

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Nagyon klassz süti, mentettem is a receptet:-)))

nyarikonyha írta...

általános szabály, hogy a cukor mennyiségét felezni lehet. kivétel, ha saját, kipróbált recept:-)

Csongi írta...

Ma elkészítettem reggelire, nagyon ízlett a családnak. Köszi a receptet!

Életünk és ételeink írta...

Szia Csongi, nagyon örülök, hogy Nektek is ízlett!

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki,hétvégén meg is sütöm a családnak! Laura Adamache- nak van magyar nyelvű oldala is? Mert megnézte, nagyon jó receptek vannak, de nem tudom lefordítani!

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki ez a recept, holnap meg is sütöm a családnak! Laura Adamache-nak van magyar nyelvű oldala? Mert megnéztem és tetszenek a receptjei, de sajnos nem tudom lefordítani!

Életünk és ételeink írta...

Szia, szerintem nincs, én legalábbis nem találkoztam vele, de a receptjei valóban nagyon klasszak!