2011. február 24., csütörtök

Gesztenyehabos csoki mousse koszorú


Bonbon mánia oldalán kedvet kapva, az ő mousse receptje alapján álltam neki a torta készítésnek. Az ő leírása szerint készítettem el a csoki mousse-t, tojás nélkül, mályvacukorral. Mínuszok söpörtek ma végig a falun, így kitettem a teraszra hűlni, közben párszor habverővel átkevertem.  Végül egy Tupperes pudingformába lapátoltam és visszavittem a hidegre.
2 dl tejszínt jól felvertem és belekevertem egy csomag lereszelt gesztenyepürét, majd a formába simítottam a csoki mousse tetejére.
Egy három tojásos piskótalapot felszabdaltam és lefedve kibéleltem a formát, majd az egészet hűlni hagytam.
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy a Tupper pudingöntője nem jó a csoki mousse-hoz, kis rásegítéssel és csúnya külalakkal tudtam csak kiszedni belőle.  Már amennyire a mousse-ra lehet mondani, hogy csúnya, bármilyen alakot is ölt, hiszen állaga olyan csábítóan habos és krémes, hogy az embernek összefut a nyála, ha megpillantja. A maradék piskótából virágszirmokat vágtam és díszítettem vele a kissé egyenetlen, formátlan süteményt.
A végeredmény egy harmonikus ám roppant tömény desszert  lett.







11 megjegyzés:

Ditta írta...

Nagyon guszta lett!:-)Kérhetek kóstolót?:-)

Életünk és ételeink írta...

:), persze, sajnos csak így virtuálisan..

Benc-E-moke írta...

Hú mennyi finomság van nálad! :)

Erika írta...

Dejó! Én is ki fogom próbálni ezt a mousse-t , Nagyon tetszik!

Bianka írta...

Fantasztikusan néz ki

Életünk és ételeink írta...

Köszönöm Lányok, úgy látom, hogy nem vagyok egyedül a mousse iránti rajongásommal :)

Raindrop írta...

Ó de csodás! :)
Még sosem készítettem, de meghoztad a kedvem.

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Nagyon klassz lett:_)
Örülök, hogy kipróbáltad és főleg, hogy ízlett:-)
Ez a megoldás nagyon klassz!

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Azért nézd meg ezt a receptet is, amikor pohárkrémnek készítettem:-))
http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.com/2011/01/gyors-csokoladamousse-tojas-nelkul.html

Latsia írta...

Én ezt nagykanállal enném olyan guszta. Közben arra gondoltam, hogy ha a mousse-t a tetejére tennéd és amikor megdermed óvatosan kihámoznád az egész finomságot a szilikonformából, az oldalát ha kicsit "sérül" bekennég maradék mousse-szal és megszórnád mondjuk dió vagy mandula törmelékkel... akkor lehet, hogy Neked jobban tetszene a külseje.
De nekem így is nagyon bejön!:-)

Életünk és ételeink írta...

Aranyosak vagytok és az ötleteket elraktározom. A mousse imádatom -azt hiszem-még csak a kezdetén van és szerencsére van kiktől tanulnom, ellesnem praktikákat. Puszi mindenkinek!