No, a tegnapi perecet rúd formában is megsütöttem, egyrészt, mert a perec szaggatás után a maradék tésztát hamarabb feldolgozom így, másrészt a saláta mellé valahogy jobban el tudtam képzelni a rúd vagy inkább pálcika alakját, mint a perecét.
Jégsaláta lett az alap. amit meglocsoltam Cézár öntettel. Erre kerül ruccola, a ruccolával még díszítettem is a tányért. Legfelülre a ruccola mély zöldjébe egy kis marék nagyon apróra vágott sárgarépát tettem. Egy nagy paradicsomot felszeleteltem, majd a szeleteket félbe, és ezeket is ráhalmoztam a salátaágyra. Egy narancsnak késsel levágtam a héját, majd a narancsot kockákra aprítottam és ez is a salátára került. A végén őrölt lenmagot szórtam az egészre és mellétettem két rúd fokhagymás-lenmagos-sajtos valamit.
A lenmagot napi szinten használom, mert a lenmag tartalmazza a legtöbb és legtisztább esszenciális olajat, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Én néha-néha bekapok egy kanálkával, de a gyerekeket erre sehogy nem tudom rávenni, nekik találtam ki a különböző lenmag szórásokat és mára azért már szeretik is.
Téli saláta fokhagymás-lenmagos-sajtos pálcikával |
Jégsaláta, ruccola, répa, paradicsom és narancs. |
Sajtos és fokhagymás.lenmagos rúd. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése