2011. február 1., kedd

Pattogatott kukoricás puding

Igen, igen, nem elírás. Éppen az imént döntöttem el, hogy kipróbálom. Valójában ez a különleges puding csak egy alkotórésze lesz annak, amit készítek. A pudinggal az égetett tésztából sütött koszorúcskákat fogom megtölteni.
Valami azt súgja, hogy nagyon jó lesz! Előre látom a gyerekek szemét az elképedéstől, amikor eléjük teszem a pattogatott kukorica pudinggal töltött fánkot!

Az égetett tészta NEM sikerült (szerintem a sütőm kezdi feladni ) a puding, pontosabban krém azonban szenzációs lett. Fél liter tejbe beleteszünk két nagy marék vajas pattogatott kukoricát és forrástól számított 5 percig főzzük . Ezalatt négy tojás sárgáját habosra keverünk 10 dkg cukorral, teszünk hozzá 3 dkg lisztet és 3 dkg keményítőt, jól összekeverjük az egészet. A leszűrt tejet a masszához keverve tovább főzzük (1 percig csupán), és már kész is van!
Mivel a koszorúcskák nem sikerültek, mi babapiskótával ettük. El tudom képzelni vékony piskótalapok közé töltve, akár tortának elkészítve is. Olyan "édes otthon" íze lett, bár még soha nem ettünk ilyet.
Legközelebb több pattogatott kukoricát főzök a tejbe, hogy még karakteresebb íze legyen, bár így is nagyon finom volt. Azért gondolom, hogy lehetne még kukoricásabb, mert a pudingot megszórtam kukoricával és nagyon jó együtt. Az eredeti receptet kiegészítettem egy kevés vanília cukorral, nem ártott neki!

Nincsenek megjegyzések: