2011. február 1., kedd

Burgonyakrém leves

Kevés olívaolajon megdinsztelünk két póréhagymát, amelyet előtte természetesen felszeletelünk. Teszünk hozzá néhány szem kockákra vágott burgonyát  és felöntjük két liter vízzel.  Bio ételízesítővel vagy leveskockával ízesítjük, petrezselymet, lestyánt, egy gerezd fokhagymát és oregánót adunk még hozzá.
Amikor megfőtt, botmixerrel összetörjük. Főzőtejszínnel sűrítjük , ha kell, még a tejszínnel együtt is forgatunk egy rövidet a botmixeren. Sok-sok szerecsendiót reszelünk a levesbe tálalás előtt. Sajtos krutonnal vagy fokhagymás kenyérkockákkal egészíthetjük ki, úgy még kiadósabb lesz.
Gyerekek és felnőttek kedvence ez a finom leves. A krumpli lúgosító hatású élelmiszer, de csak akkor, ha főzzük, pároljuk vagy héjában sütjük. Ez a leves tehát nem csupán az ízlelőbimbóknak kedvez, de lúgosít, tisztít, táplál. Együk hát sokszor!

Nincsenek megjegyzések: