2011. február 12., szombat

A karalábé leves





A neve azért "A" karalábé leves, mert ebben a levesben nincs répa, zeller, esetleg burgonya, hanem csakis a karalábé. A hagyományos karalábélevesben -ha jól tudom- vannak más zöldségfélék is.
A karalábét kis kockákra vágom és bio ételízesítős vízben elkezdem főzni. Amikor már puha, akkor a következő galuskát főzöm bele a levesbe:
Egy kis lisztet összekeverek fél csésze (IKEÁS kávés csésze) olvasztott vajjal, egy csöpp langyos vízzel . egy XL méretű tojással és csipetnyi sóval.
Én apró galuskákat készítek, mert jól megnőnek a levesben, ez a képen is látszik.
Pár percig forralom a galuskával, és öntök hozzá egy ici-pici főző tejszínt.
Mielőtt elzárnám a tüzet, teszek a levesbe egy kávéskanálnyi kurkumát, ettől lesz olyan szép sárga és ezzel fokozzuk a karalábé belső tisztító hatását .
Tálaláskor friss vagy szárított petrezselyemmel megszórom és a karalábé ici-pici levélkéivel díszítem. A kis levélke egyébként ehető!




Nincsenek megjegyzések: