2011. február 27., vasárnap
Tejfölben sült sertéskaraj
A sertéskarajt kiklopfoltam és enyhén sóztam. Bazsalikomos, sós lisztben megforgattam, olívával kikent tűzálló edénybe tettem és fokhagymát szeleteltem rá és megszórtam még szárított bazsalikommal. Pár fej gombát, barna és fehér csipekét vegyesen rászeleteltem, majd tejjel és sóval elkevert tejföllel leöntöttem az egészet. Alufóliával letakarva sütöttem úgy egy órán át. Amikor elzártam a tüzet, kevés Gouda sajtot reszeltem rá és bennhagytam a sütőben.
Krumplipürével ettük, sajnos salátát nem készítettem hozzá, mert tegnap éjjel a váci Tescoban - érthetetlen módon -nem volt egy zacskó saláta sem. Gondoltam ruccolából és sóskalevelekből citromos-olívás öntettel készült zöldet fogunk enni mellé, de ez most kimaradt. Majd legközelebb. Mondjuk annyira szaftos, hogy saláta nélkül is teljesen jó.
Egyszerű ételt kellett ma készítenem, hiszen süteményes és bon-bon készítős napunk van, így a főétellel nem nagyon volt időm foglalkozni. A barna csiperke erőteljes gomba ízt adott ennek a husinak. Tejszín helyett a tej-tejföl keverék tökéletes, talán kicsit savanyúbb az íze, mint tejszínnel lett volna.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Ez nagyon fini lehet,gusta a képen!
szeretem az ilyen ételeket! :)
Isteni kaja!:-)
Érdekesnek ugyanakkor finomnak is néz ki.
Nagyon régen hallottam egyszer, hogy a tejben sült húsok porhanyósak és nagyon finomak. Na most kipróbáltam, kicsit változtatva rajta a tejföl és a tej keverésével, és tényleg jó. A következő a tejben sült csirkecomb lesz.Örülök, hogy Nektek is tetszik.
Fantasztikusan néz ki
Nagyon klassz! Hasonlót én is szoktam, csak nálam tojás is kerül a tejfölös öntetbe-de ezt is kipróbálom!
Az első képen a tojás azt "szimbolizálta", hogy ha a tejfölbe kerülne, még jobb lehetne, de tegnap annyi tojást ettünk a reggelihez és a desszerthez, hogy nem akartam még fokozni a főétellel is.
Megjegyzés küldése