2011. február 28., hétfő

Rózsaszín pöttyös torta és epres négercsók


Három tojásos piskótából sütöttem két kerek lapot, ezek közé töltöttem be a piros gyümölcsös túrókrémet.
A mélyhűtött epret és málnát kiolvasztottam.
Egy doboz krémes túrót összekevertem egy nagy doboz natúr joghurttal, porcukorral és vaníliával ízesítettem, majd beletettem a kiengedett, kicsit összetört gyümölcsöket, a kiengedett gyümölcslével együtt. Ehhez a masszához  3,5 dl kemény tejszínhabot kevertem , s a krém már készen is volt.
A torta tetejére rákentük a maradék 1, dl tejszínhabot, és üveglapról késsel "felkapart" málnazselét pötyögtettünk rá. Eredetilag kis kockákra szerettem volna vágni a zselét és befedni vele a tortát, de annyira vékony lett, hogy nem tudtam vágni, csak kaparni. No majd legközelebb! Habos, finom, gyümölcsös, inkább forró nyári napokra való torta. Süt a nap, várjuk a tavaszt és a nyarat de nagyon, egy kis napsugár csalogató desszert lett a mi rózsaszín pöttyös tortánk.
Eredetileg zselatinnal akartam a krém állagát megkeményíteni, de mint már annyiszor, én most is szagát érzetem a zselatinnak. Így maradt a habfixáló por, amit a túrós-joghurtos keverékhez tettem, de szerintem a gyümölcsök pektin tartalma is elég lett volna.



A gyerekeim nekiálltak a bonbon készítésnek. Mivel a habos túrós krémmel kissé elszámoltam magam és rengeteg lett belőle, a maradékkal megtöltötték a pralinékat. Szilikonos madeleine és muffin formát használtak, első munkájuk szerintem nagyon szép lett. Rendelek is nekik újabb bonbon formákat. A Négercsókhoz hasonló állagú krém az 53 %-os étcsokiban igazán ütősre sikeredett. A bonbonok készítéséhez még temperálták is a csokoládét. Hétvégén újra csokizni fognak, hogy még szebb pralinéket gyárthassanak. Hozzáteszem, az egyik gyerek a készítők közül fiú, szóval, lehet irigykedni rám..





10 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Hú,de jól néznek ki, az én sütim már elfogyott, azt hiszem jövök hozzád!:-))

Bianka írta...

Igazán csúcs mindkettő

Anyul írta...

Hű,
csorog a nyálam.....

Nelli írta...

Jöttem egy-két bonbonért!Maradt még remélem!A torta is csodaszép!:-)

Életünk és ételeink írta...

Andi, majdnem egyszerre kapott el minket a tavaszi gyümölcsös láz..
Bianka, köszi az elismerést, bár most inkább a segítőimnek jár!
Anyul, bizony az enyém is csorog, ha visszagondolok a habos bonbonokra..
Nelli, sajnos már egy szem sincs belőlük, de így volt ez már tegnap reggel is!

Ditta tortái írta...

Fantasztikus lett mind a kettő,nem is tudom melyiket szeressem jobban,tudod mit?mind a kettőt megkóstolom:-)

Hobbychef írta...

Nem tudom, melyik a szebb, a Te sütid, vagy a gyerekeid bonbonja.

Életünk és ételeink írta...

Köszönöm, én a gyerkőcök alkotására szavaztam! :)

tücsi írta...

Én szeretem és csodálom mind a kettőt. De azért a gyerekeké az elsőbbség:)) De a torta is gyönyörű.:)

Életünk és ételeink írta...

Szia Tücsi, köszönöm, és igen, jó dolog, amikor a gyerekek ilyen kreatívak és nem utolsósórban háziasak!